Gedroomde Ogenblikken

 

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to dFlip 3D Flipbook Wordpress Help documentation.

 

Ik maakte ‘Gedroomde Ogenblikken’ in 2019. Het boekje bevat een vijftal teksten over vijf kunstboeken van: Brassai, David Lynch, Sally Mann, Jean-Marie Lecomte/Jean-Christophe Sauvage en Gerhard Richter. Ik plaatste rond de verschillende teksten veertig foto’s, door mij gemaakt, die, naar ik meen, verwant zijn met het werk van de kunstenaars. De teksten zijn gebaseerd op de gastlessen fotografie die ik in 2019 en 2020 gaf aan het Fotogenootschap Noordwijk.

Fotograaf Luuk den Hartog schrijft over ‘Gedroomde Ogenblikken’:

In navolging van en bewondering voor zijn helden, probeert Hans Janssen contact te maken met een hem onbekendere werkelijkheid die hij vooral, maar zeker niet uitsluitend, lijkt aan te treffen in de wereld van de droom. Hij legt zichzelf op zijn eigen sofa, maar de lezer voelt zich uitgenodigd om te reageren opdat de eigen droom, het eigen idioom van de auteur verhelderd en verrijkt kan worden. Hij wil zijn eigen landschap leren kennen en hoopt daarmee ooit samen te vallen. Alsof hij wil zeggen: dit landschap, dit oerlandschap, ben ik.

Voor de prijs van € 19,50 is dit boekje te bestellen.